Verhuistips

De beste tips voor het verhuizen

VERHUISTIPS

Bij een verhuizing komt altijd meer kijken dan u denkt. Het inpakken kost meer tijd dan gedacht, u dacht aan honderd verhuisdozen genoeg te hebben, maar help, u bent pas op de helft en het gewicht in de dozen is niet goed verdeeld, waardoor ze moeilijk stapelbaar zijn. Met onderstaande tips helpen wij u om u goed voor te bereiden op uw verhuizing en de verhuizing op zich voorspoedig te laten verlopen.

 

Begin alvast met opruimen: Begin in de weken voorafgaan aan de verhuizing alvast met opruimen. Komt u spullen tegen die u niet meer mee wilt verhuizen naar de nieuwe woning, breng deze alvast naar de kringloopwinkel, verkoop ze via Marktplaats of gooi ze weg. Dat scheelt weer inpakken (en uitpakke).

Zorg voor voldoende verhuisdozen en etiketten: Zorg er voor dat u voldoende verhuisdozen en etiketten in huis hebt en begin alvast met het inpakken van dingen die u niet meer nodig heeft. Verhuist u in de zomer? Dan kunt u met een gerust hart de winterkleding alvast inpakken. Boeken die momenteel niet gelezen worden en overige spullen die niet direct nodig zijn zoals een gourmetstel, kunt u ook alvast in dozen doen. Dit voorkomt dat u een week voor de verhuizing nog steeds een huis vol in te pakken spullen heeft en de paniek toe slaat.

Maak een ruimte voor de verhuisdozen: Maak een (deel van) een kamer vrij, zodat u daar alle volle verhuisdozen kunt verzamelen. Dit voorkomt dat u in de weken voor de verhuizing het idee krijgt dat u langzamerhand in een pakhuis komt te wonen. Met alle dozen op een centrale plaats houd u de woning nog een beetje leefbaar.

Geef kamers een nummer of naam: Om te zorgen dat de dozen in het nieuwe huis snel op de juiste plaats terecht komen kunt u de kamers een nummer of een naam geven. Plak naast het etiket met de inhoud van de doos ook het nummer of de naam van deze kamer op de doos, dan heeft u in ieder geval de juiste dozen in de juiste kamer staan zodra er uitgepakt moet worden.

Zet vriezer en koelkast avond voor de verhuizing alvast uit: De vriezer en de koelkast kun u het beste de avond voor de verhuizing alvast uit zetten, zodat ze ontdooit en schoon zijn. Dit voorkomt dat er tijdens de verhuizing nog allemaal vocht uit de apparaten komt. Bovendien kunt u ze bij aankomst in het nieuwe huis meteen aanzetten.

Zorg voor complete focus op de dag van verhuizing: Zorg ervoor dat u zich op de dag van de verhuizing volledig kunt focussen op de verhuizing en geen aandacht hoeft te besteden aan kleine kinderen en/of huisdieren. Breng deze het liefst de avond voor de verhuizing naar de oppas en haal ze op de dag na de verhuizing weer op. Dit voorkomt veel irritaties tijdens zo’n dag.

 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Veel succes!